ΞΕΜΠΛΟΓΚΆΡΕΤΕ!

Πολλοί απο εσάς έχετε ήδη φτιάξει ή εκδηλώσει ενδιαφέρον να φτιάξετε ένα ιστολόγιο (blog). Δεν έχω σκοπό να αφιερώσω χρόνο και λέξεις σε ιστορικές αναδρομές, σε δυνατότητες του blogging κ.τ.λ .Είναι κάτι που θα το αποκαλύψετε στην πορεία και κυρίως στην πράξη! Να διευκρινήσω απλά ότι to blogger ( η υπήρεσία του google για δημιουργία blog) προφανώς δεν είναι η μοναδική! ( ιδιαίτερα αξιόλογη υπηρεσία είναι η wordpress). Ας μπούμε όμως λίγο στο ζουμί με τα δυο πιο βασικά ερωτήματα :

  • Τί είναι το blog κύριε; Δες εδώ καθώς και μία βασική ξενάγηση απο το blogger!
  • Πως μπορώ να φτιάξω ένα blog; Για την υπηρεσία του blogger ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα :
  1. Πηγαίνετε στο www.blogger.com
  2. Κάνετε sign in με τον λογαριασμό google που έχετε φτιάξει ( είναι τα ίδια με το gmail σας)
  3. Διαλέγετε όνομα και url για το το blog σας
  4. Επιλέγετε τρότυπο ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!

Φτιάξτε το πρώτο σας post (αναρτηση) και πειραματιστείτε με τις επιλογες του Πανόπτη (dashboard). Ό,τι απορία έχετε , μπορείτε να την αναρτήσετε σε ειδικό θέμα στο group (ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG)

  • Πως μπορούν οι άλλοι να μάθουν το blog μου(εκτός απο τους φίλους μου); Αφού φτιάξετε το blog σας , κάνετε εγγραφή σε καποια ειδικά sites που λέγονται aggregators. Αυτά τα site είναι κάτι σαν ηλεκτρονικές εφημερίδες των blogs. Όποια blogs είναι εγγεγραμένα , κάθε φορά που θα ανεβάζουν μια νέα ανάρτηση (post ) o τιτλος της ανεβαίνει αυτόματα στον πίνακα του aggregator και ο καθένας μπορεί να τον διαβάσει και να επισκεφτεί το blog σας.(Μην περιμένετε απο την πρώτη στιγμή να έχετε πολλους επισκέπτες, χρειάζεται χρόνος, να μμπλογκάρετε σχετικά συχνά και φυσικά να επισκέπτεστε και εσείς άλλα blogs) Για να πάρετε μια γεύση ενός γνωστού aggregator δείτε εδω, διαβάστε άλλα blogs και γιατι όχι καταχωρείστε και το δικό σας, ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ!

Μην ξεχνάτε οτι το blog είναι πανω απο όλα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ είστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να εκφράσετε τις απόψεις σας με τρόπο και στον βαθμό που σας αντιπροσωπευει(ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ!!!!!), χωρίς να αγνοείτε πάντα βασικους κανόνες συμπεριφοράς (βλ. προηγούμενh αναρτηση (post))….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: