ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ ΣΗΜΕΡΑ;

(κατ’ αποκλειστικότητα το class-cafe εξασφάλισε το βίντεο της γιορτης!)

Υπάρχουν άραγε μορφές δικτατορίας σημέρα; Με την μορφή του στρατιωτικού καθεστώτος σίγουρα όχι. Υφίστανται ωστόσο ποικίλες μορφές δικατορίας που μας κρατάνε δέσμιους συμπεριφορών χωρίς να είναι άμεσα αντιληπτές.
Υπάρχει λοιπόν η δικτατορία της απάθειας και του ωχαδελφισμού για σημαντικά προβλήματα που μας αφορούν όλους.Η δικτατορία του εφήμερου,του ασήμαντου και του πρόχειρου σε σημαντικούς πολιτιστικούς τομείς (μουσική , κινηματογράφος κ.τλ ) που μας εγκλωβίζουν σε νοοτροπίες απάθειας και αδιαφορίας, δίνοντας την εντύπωση ενός κόσμου αγγελικά πλασμένου (χρώματος ροζ). Η δικτατορία των ψευτο-lifestyle ,ματαιόδοξων προτύπων συμπεριφοράς που προβάλλονται έντονα απο τηλεοπτικούς μαιντανούς και …ειδήμονες lifestyle περιοδικών με κύριο χαρακτηριστικό τους το κενό και το εφήμερο.
Πως λοιπόν μπορείτε να κάνετε την δική σας μικρή επανάσταση;

  • Πρώτα απ’ όλα να ΕΙΣΤΕ Ο ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ! Το πιο cool είναι η ιδιαιτερότητα και η μοναδικότητα του καθενός σας και όχι ό,τι σας επιβάλλεται σαν ..trendy!
  • Περιορίστε όσο μπορείτε την υπερβολική χρήση της τηλεόρασης. Όταν δεν προβάλλεται κατι αξιόλογο ΑΠΛΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ!
  • ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βλέπετε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές. Αν δεν καταλαβαινετε μερικά ζητήματα, που είναι πολυ φυσικό ,ΡΩΤΗΣΤΕ(είτε τους δικούς σας είτε …το Διαδίκτυο!).Είναι πολυ cool να γνώρίζετε τι συμβαίνει γύρω σας για να προστατέψετε πρώτα απο όλα την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη σας!
  • Δοκιμάστε ποικίλους τρόπους αξιοποίησης του όποιου ελεύθερου χρόνου. Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνετε ΜΟΝΟ για καφέ η βόλτες. Μερικές φορές δοκιμάστε μια καλή ταινία, ένα καλο βιβλίο , μια συναυλία, αθλητικές δραστηριότητες, μια θεατρική παράσταση…
  • Μην εγκλωβίζεστε σε μουσικά είδη που σας βομβαρδιζουν καθημερινά η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Το εύκολο, το απλό και το εφήμερο πουλάνε και υπάρχουν απο πίσω μουσικές εταιρίες που κερδοσκοπούν σε βάρος της αισθητικής σας! Το πρόβλημα δεν είναι η θεματολογία αλλα η ποιότητα του τρόπου που εκφράζεται!Δεν είναι ανάγκη να ακούτε μόνο επαναστατικά τραγούδια αλλα οποιoδήποτε είδος που εκφράζεται έξυπνα, ποιοτικά και με ουσία και σας προκαλεί λίγο τον προβληματισμό..Η μεγαλύτερη ΠΑΓΙΔΑ είναι να πειστείτε οτι αυτό που προβάλλεται, αφού προβάλλεται τόσο έντονα είναι και ποιοτικό, απορρίπτοντας άλλα είδη και καλλιτέχνες που δεν απολαμβάνουν την ίδια δημοσιότητα.

Το κλειδί τελικά είναι η ισορροπία. Συνδυάστε όσο μπορείτε τις στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς με επιλογές όπως τις παραπάνω και κάνετε μια μικρή επανάσταση στην καθημερινότητά σας!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: