ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ( για καπνιστες και μη)


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την “προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά”.

Με το νομοσχέδιο απαγορεύεται πλήρως, από 1/7/2010 το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας.

Παράλληλα, απαγορεύεται σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων, σταθμών μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων.

Τέλος, οι καπνιστές δεν θα μπορούν πλέον να ασκούν τη βλαβερή τους συνήθεια στα παντός είδους κυλικεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί και αγοραίων.

Με το κατατεθέν νομοσχέδιο, απαγορεύεται επίσης σε ανήλικους η είσοδος και παραμονή, καθώς και η απασχόληση σε κέντρα διασκέδασης και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα.

Να υπενθυμίσω γι αυτους που διαβάζοντας την είδηση θα πουν “Σιγά μην γίνει”, οτι η απαγορευση αποτελεί υποχρεωτική οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης. Η αντίστοφη μέτρηση λοιπον για όσους καπνίζετε αλλα και για τους παθητικους καπνιστές έχει αρχίσει!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: