"Φιλτράρετε" τα emails σας στο gmail!

(τι είναι τα filters😉 Όπως λέει και το όνομα (filter), η λειτουργία αυτή του gmail, σας δίνει την δυνατότητα αυτόματα να φιλτράρετε συγκεκριμένα emails που επιλέγετε εσείς βάση κριτηρίων(π.χ τα emails απο τον Κωστα,την Μαρία και τον Νίκο να τοποθετούνται στην label “friends” ή τα emails απο το Πλαίσιο να διαγράφονται αυτόματα). Όλες οι λειτουργίες που γίνονται με την χρήση των φίλτρων μπορούν να γίνουν και απο έμάς, αλλά κάνοντας χρήση αυτής της δυνατοτητας γλιτώνουμε σημαντικό χρόνο!

(πως φτιάχνω τα filters που θέλω 😉

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία φίλτρου (create filter) (δίπλα στο κουμπί Αναζήτηση στο Web στην κορυφή οποιασδήποτε σελίδας Gmail).
  2. Πληκτρολογήστε τα κριτήρια στο κατάλληλο πεδίο (α).

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Δοκιμή (Test Search) αναζήτησης για να δείτε με ποια μηνύματα στο Gmail σας ταιριάζουν οι όροι του φίλτρου σας .Μπορείτε να αλλάξετε τα κριτήρια και να εκτελέσετε άλλη αναζήτηση δοκιμής, ή κάντε κλικ στο κουμπί Next Step.
  2. Επιλέξτε μία ή περισσότερες ενέργειες από τη λίστα. Οι δράσεις αυτές θα πρέπει να εφαρμόζονται στa emails σας με τη σειρά που αναφέρονται οι ενέργειες

  1. Εάν θέλετε να εφαρμόζεται αυτό το φίλτρο για μηνύματα ήδη στο Gmail, επιλέξτε την επιλογή Also apply filter to( τα emails φαίνονται ακριβώς απο κάτω)
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία φίλτρου(create filter).

(πως αλλάζω ή διαγράφω ένα φίλτρο 😉

  1. Επιλέξτε Ρυθμίσεις(settings) (επάνω δεξιά κάθε σελίδα του Gmail).
  2. Πατήστε Φίλτρα(filters)
  3. Βρείτε το φίλτρο που θέλετε να αλλάξετε και κάντε κλικ στο σύνδεσμο επεξεργασία,(edit) ή επιλέξτε Διαγραφή(remove) για να αφαιρέσετε το φίλτρο.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: