Μια βιβλιοθήκη στα χερια σας!

Το νέο μοντέλο του «Κindle» παρουσιάζεται σήμερα στη Νέα Υόρκη, και ήδη έχει προσελκύσει την προσοχή και τις ελπίδες πολλών εκδοτικών συγκροτημάτων, τα οποία βλέπουν τις πωλήσεις των εντύπων τους να μειώνονται και αναζητούν κάποιο τεχνολογικό «φως στο τούνελ». Το ζητούμενο, εδώ και πολλά χρόνια, είναι μια πλατφόρμα ψηφιακής απεικόνισης που να ξεπερνά σε χρηστικότητα τον… Γουτεμβέργιο, δηλαδή το τυπωμένο χαρτί.

Οι «Νew Υork Τimes» συνόψισαν χθες τις ελπίδες της βιομηχανίας. «Οι καινούργιες συσκευές όπως το “Κindle 2”,με διαστάσεις οθόνης περίπου ίδιες με αυτές μιας τυπικής κόλλας χαρτιού, μπορούν να παρουσιάζουν μεγάλο μέρος από το δημοσιογραφικό και διαφημιστικό περιεχόμενο των παραδοσιακών περιοδικών. Ισως αποδειχτούν ένας τρόπος για να πεισθούν οι αναγνώστες να πληρώνουν για αυτά τα περιοδικά- κάτι που ως τώρα δεν επετεύχθη μέσω του Ιnternet» έγραψε η εφημερίδα.

Ειδικά για τις εφημερίδες, η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνδρομής- με το περιεχόμενο της εφημερίδας να «κατεβάζεται» κάθε πρωί ψηφιακά στη συσκευή- είναι πολύ δελεαστική, και ίσως αποτελέσει τη «σανίδα σωτηρίας» πολλών προβληματικών σήμερα τίτλων. Σίγουρα, πάντως, το μεγαλύτερων διαστάσεων «Κindle» θα βρει θιασώτες και στην εκπαιδευτική αγορά, αφού δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και φοιτητές να μεταφέρουν και να χρησιμοποιούν εύκολα τεράστιες βιβλιοθήκες. Ιδίως στην υποαγορά των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και των τεχνικών εγχειριδίων, το νέο «reader» ίσως αλλάξει τις ισορροπίες. Γι΄ αυτό και η Αmazon θα προσφέρει δωρεάν χιλιάδες συσκευές σε σπουδαστές έξι αμερικανικών κολεγίων.

Advertisements

One Response to Μια βιβλιοθήκη στα χερια σας!

  1. oraio alla protimo Playstation 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: