ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση στο Ίντερνετ !!

Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου στο εξής η πρόσβαση στο ευρυτονικό Ίντερνετ είναι νομικά κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα. Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στο Ελσίνκι με νόμο θα αναγκάζει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να προσφέρουν συνδέσεις Ίντερνετ μεγάλων ταχυτήτων σε ολόκληρο τον πληθυσμό των 5,3 εκατομμυρίων, περιλαμβάνοντας την ευρυζωνικότητα στα έννομα δικαιώματα κάθε πολίτη.

Έτσι μέχρι τον Ιούλιο του 2010, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν σε όλους τους κατοίκους της Φινλανδίας γραμμές ευρυζωνικές και ταχύτητες που θα φτάνουν το 1 Μbit το δευτερόλεπτο.

Νομική κατοχύρωση
Στη Φινλανδία το 96% των πολιτών έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η υπουργός Επικοινωνιών κ. Σούβι Λίντεν δήλωσε πως η νομική κατοχύρωση του δικαιώματος ήταν απαραίτητη ώστε να βελτιωθεί η διαθεσιμότητα του Διαδικτύου και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι πιστεύεται ότι θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων αυτών των περιοχών, θα ενισχυθούν οι εμπορικές συναλλαγές καθώς και οι τραπεζικές, μέσω Ίντερνετ.

«Είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να ζήσουμε στη σύγχρονη κοινωνία. Όπως οι τραπεζικές υπηρεσίες, το νερό ή το ηλεκτρικό ρεύμα, χρειαζόμαστε και τη σύνδεση στο Ίντερνετ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λάρα Βίλκονεν, σύμβουλος του υπ. Επικοινωνιών.

Advertisements

One Response to ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση στο Ίντερνετ !!

  1. Angela says:

    kata kapoio tropo ontws mporei na xarakthristei an8rwpino dikaiwma.
    h morfosh,h enhmerwsh kai h psyxagwgia einai an8rwpino dikaiwma kai to internet mas ta parexei ola auta,kai me apeires epiloges..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: